GEA-ZON

Subtitle

Excursie naar GEO museum te Keulen

Op zondag 24 november bezochten wij met 18 leden van onze Gea-afdeling het vernieuwde Geologisch Museum te Keulen.

Het weer was perfect voor een museum bezoek. Grauw, regenachtig en koud.

Om 14.00 uur ging de deur open, en wij werden verrast op een simpele, vrij grote zaal. Geen mysterieuze, uitgekiende verlichting met geheimzinnige opstellingen.

Wat wij wel te zien kregen was een fris ogende zaal, met een eenvoudige, maar zeer goed uitgelichte opstelling.

Er waren fossielen te bewonderen, en een overzichtelijk  opgezette tentoonstelling over de ontwikkeling van het leven op aarde vanaf het Precambrium tot heden. Zeer uitvoerig gedocumenteerd en goed verzorgd met enorm veel goede voorbeelden van fossielen.

Wij kwamen natuurlijk in de eerste plaats voor de mineralen tentoonstelling.

Nou, die mocht er wezen!!  Elke vitrine was gevuld met prachtige en goed gevormde mineralen. Misschien wel niet zo groot als in Freiberg, maar wat kwaliteit betreft zeker van even hoog niveau.

Ruim drie uur hebben wij daar met ons allen doorgebracht, en we hebben ons geen moment verveeld. Ook de beheerder van het museum was ons uitermate goed gezind. Hij bracht voor de Eifelliefhebbers een flinke collectie mineralen naar een werktafel. Daar stond een uitstekende stereomicroscoop opgesteld, en wij konden naar hartenlust allerlei fraais bekijken.

De koffie-en theeautomaat was helaas kapot. Kein Problem!  Er werd voor ons koffie en thee gezet, en wij konden onze dorstige kelen weer verfrissen.

Voor iedereen die eens een prachtige collectie mineralen en fossielen wil bekijken vormt een uitstapje naar dit museum meer dan de moeite waard.

Geniet van de foto’s.

Jacques Feijen